Kuchnia Permakulturowa: Odcinek 5 – Fermentowany sok roślinny z pokrzywy

O tym, jak sporządzić fermentowany sok roślinny z pokrzywy

Kuchnia Permakulturowa, czyli cykl o preparatach, mieszankach, substancjach stosowanych w siedlisku permakulturowym.

Odcinek 5 : Fermentowany sok roślinny z pokrzywy. Preparat ten jest rodem z Korei i stanowi alternatywę dla tak popularnej w Polsce gnojówki z pokrzywy. Zaletą jego jest to, że można go stosować o każdej porze roku, na przykład zimą przy uprawie rozsady w mieszkaniu. Fermentowany sok roślinny jest jednym z wielu preparatów wchodzących w skład systemu Naturalnego Rolnictwa Koreańskiego, którego autorem jest Cho Han Kyu. Więcej informacji o tym systemie znajdziesz tutaj: https://naturalfarminghawaii.net/

Film zrealizowany dzięki wsparciu udzielonemu za pośrednictwem witryny https://patronite.pl/Permisie

Patroni Filmu:
Mariusz
Patron Anonimowy
Patron Anonimowy
Patron Anonimowy
Patron Anonimowy
Patron Anonimowy
Patron Anonimowy
Patron Anonimowy

Dziękuję!